Dit zijn wij

 

 

Mark van Dale (geboren als Marc Pols te Rotterdam) begon aan het begin van de jaren '80 als radio-dj op Rotterdamse piratenradio. Aan het begin van de jaren 90 werd hij tegen wil en dank bekend als presentator van het eerste dance-programma op de Nederlandse radio, genaamd "Turbulentie". In die tijd begon hij ook met het produceren van dancetracks, samen met Erik de Koning (DJ Enrico). In het begin produceerde het duo stevig hardcore (gabber) werk onder de naam King Dale, later verlegde men de focus naar club tracks. Mark bracht producties uit op zijn eigen labels bij Mid-town Records maar ook bij het Haagse Combined Forces (Wicked) en Amsterdamse iT Records (Dub Foundation).

 

Inmiddels heeft van Dale zo'n 100 tracks en remixen gereleased. Uitschieters waren "Waterverve" (top 10 in 20 landen), "Something goin' On" (met CB Milton) en "Stand Up". Door de bekende hits groeide de populariteit, hetgeen resulteerde in diverse shows in binnen- en buitenland. Van Ibiza tot Jeruzalem, van Los Angeles tot Hamburg, van Amsterdam tot Den Haag, met als krenten uit de pap: zijn vaste residenties in de succesvolle Haagse Asta Movement en Club Escape in Amsterdam.

Naast het optreden als DJ op festivals en in clubs is Mark gedurende zijn gehele loopbaan altijd op de radio te horen. Vanaf het prille begin bij Free Radio, via Stadsradio Rotterdam, Fresh FM en Paradise FM op Curaçao naar -recentelijk - Wild FM.

 

In  2020 is MvD nog steeds druk als een klein baasje. Met zijn bandje POMPENBURG maakt hij alternatieve, diepe techno maar hij produceert zelf ook weer aan de lopende band nieuwste clubtracks zoals  "Live In Cuba" en de allernieuwste productie, “Waterbomb”, werd gereleased in juli 2020.

Mark van Dale is still going strong, de agenda is nog steeds lekker gevuld met optredens zoals Den Haag Outdoor, Het Bevrijdingsfestival op het Malieveld, Club iT parties, Thuishaven (Summer of Love and Promised Land), Paradigm, 010 Classics, een residentie bij 40Up en nog veel meer. https://www.facebook.com/djmarkvandale